Kata Kusyi 4
Kusyi Hirdan 01 Mei 2017 PDF Cetak E-mail

KATA KUSYI HIRDAN

Tercipta sejarah diri...Kiss

Assalamualaikum,

Sekadar cerita...

Zul memang kumpul semua kad2 jemputan, sama ada wedding atau kenduri dari jiran2 kami. Selalunya mereka letak dalam post box je. Bila balik dari kerja Zul ambik dan letak satu tempat, atas meja konsul dekat dgn pintu, supaya sentiasa nampak.

Sebelum pergi Beijing dia dah ingatkan saya tentang wedding jiran kami. Dia suruh pergi sebab orang mengajak wajib pergi sekiranya mampu.

Hari ini pun dia tanya lagi. Pergi ke tak? Sebenarnya ini tak ada kena mengena dengan AD. Cuma mungkin sebab saya berkahwin awal, jadi semua jemputan wedding, walau dekat walau jauh, selepas kahwin, mesti pergi dengan dia.
Bila dah kenal Cik Kham, kalau Zul tak ada, selalu dia bawak saya ke sana ke mari pergi wedding.

Yang sebenarnya saya tak pernah pergi wedding sesiapa pun seorang diri. Segan.
Kecuali Uji Nokman. Itu pun sebab rumah dia sebelah je masa di kampung dulu. Dan masa tu pun saya belum kahwin lagi. Intan kahwin pun saya pergi dengan Zul sebab saya dah kahwin dah masa tu.

Kira, hari ini dalam sejarahlah. Saya bersalam dengan tuan rumah, kenal diri, dia tak kenal saya pun, biasalah, saya mmg tak popular, semua orang hya kenal Zul. Dia bagi door gift, ambik nasi dan lauk yg buffet, duduk dengan sesape pun saya tak tahu, selfie, makan dan tengok pengantin tiba dengan kompang. :) :) Alhamdulillah.

Bangkit, nak balik bersalam lagi sekali dgn mak pengantin. Dia bagi door gift sekali lagi. Ehhh... Saya kata dah dpt dah tadi, tapi dia nak bagi jugak. Heheh... Dpt dua walaupun pegi sorang.

Door gift dapat dua walaupun pergi seorang hehehe :)


Jumpa lagi.

 

Alamat email ini dilindungi dari Spambot. Perlukan JavaScript untuk melihatnya

.

.

 

 
<< Mula < Sblm 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seterusnya > Tamat >>
Page 9 of 101

Novel Kusyi Hirdan Terkini

Tarikh Hari Ini

Hadis Hari Ini

Diriwayatkan daripada Anas r.a: “ Nabi Muhammad SAW pernah bersabda: ” Tidak ada seorang pun di antara kalian dipandang beriman sebelum ia menyayangi saudaranya sesama Muslim seperti halnya ia menyayangi dirinya sendiri.”

Statistik Pengunjung

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterHari ini109
mod_vvisit_counterSemalam150
mod_vvisit_counterMinggu ini1580
mod_vvisit_counterMinggu lepas1510
mod_vvisit_counterBulan ini7177
mod_vvisit_counterBulan Lepas7882
mod_vvisit_counterKeseluruhan689623

We have: 11 guests, 1 members online
Your IP: 54.198.104.234
 , 
Today: Jul 28, 2017

Masa Itu Emas..