Superfrends 'on the road' program
Kusyi Hirdan 28 April 2014 PDF Cetak E-mail

KATA KUSYI HIRDAN

Assalamualaikum,

Sekadar cerita...

Semalam, Sabtu, perancangan kami untuk mengadakan program pertama 'Superfrends On The Road' telah berlangsung dan berjalan lancar. Seronok sangat kami semua.

Program pertama ini berlaku di Jalan Tuanku Abdul Rahman kerana kami sasarkan orang lalu lalang yang ramai di kawasan itu.

InsyaAllah program on the road kami akan diadakan lagi selepas ini.

Ia program yang dirancang demi memperkenalkan Superfrends. Alhamdulillah, impian terlaksana. Kami menjelaskan tentang Superfrends dan ada soal jawap terjadi. Dapatlah informasi disalurkan.

Terus terang, merancang program sebegini bukanlah mudah. Nampak macam mudah tetapi sebenarnya ia melibatkan planning yang teliti dan marangkumi aspek-aspek yang lain. Untuk melakukan di tempat itu pun kami membuat persediaan dengan plan A dan plan B. Kalau jadi begini, apa akan kami buat. Kalau jadi begitu bagaimana? Terutama sekiranya hujan. Semuanya perlu difikirkan. Ia bukan sekadar membuat rancangan tanpa sebarang perincian.

Ya, semalam memang hujan dan hati tu risau sangat. Namun Allah permudahkan kerana hujannya sekejap sahaja. Selepas itu dengan cuaca cantik yang redup dan tidak panas, program kami dapat diteruskan. Sambil memperkenalkan Superfrends, kami turut menjamu putu perak Intan Safina yang sedap itu. Memang istimewa program kami semalam.

Perancangan lain yang perlu kami fikirkan ialah mendapatkan sukarelawan membantu. Oh... ia bukanlah mudah. Sangat sukar walau kalau tengok di wall tu, begitu ramai yang berhubung dengan kami mahu menyertai program Superfrends tetapi bila tiba masanya, masing-masing mempunyai komitment lain. Nak buat macam mana, kami tidak boleh memaksa. Ya hati tu kecewa juga walau ini bukanlah kes pengalaman kami yang petama.

Semuanya ketentuan Allah. Allah tetap membantu kami. Kerisaukan kami berbalas gembira. Lihatlah hasilnya. Kehadiran sukarelawan yang hampir 15 orang membuatkan kami mengucapkan syukur. Syukur Alhamdulillah.

Tak mengapalah. Walau saya mengharapkan 20 orang yang hadir, yang hadir itu pun sudah cukup baik dan kami sangat bersyukur. Tambahan pula semuanya membantu dari segi mengedar phamplet dan putu perak kepada orang ramai. Semuanya adventurous. Masing-masing tahu sahaja melaksakan tugas masing-masing.

Bagi yang sudah mengenali Superfrends semalam, salam perkenalan kami hulurkan dan boleh ikuti saya di sini dan fb Superfrends.

Anda yang tidak hadir semalam dan tetapi merupakan penyokong kuat kami selama ini, tidak mengapa, kami faham. Kita hanya merancang, Allah jua yang menentukan.

Bagi sahabat Superfrends sekalian, jutaan terima kasih dan penghargaan kami ucapkan.

Jumpa lagi.

 
<< Mula < Sblm 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Seterusnya > Tamat >>
Page 100 of 101

Novel Kusyi Hirdan Terkini

Tarikh Hari Ini

Hadis Hari Ini

Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya:”Bertafakur sesaat adalah lebih baik daripada beribadat setahun.”

Statistik Pengunjung

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterHari ini108
mod_vvisit_counterSemalam150
mod_vvisit_counterMinggu ini1579
mod_vvisit_counterMinggu lepas1510
mod_vvisit_counterBulan ini7176
mod_vvisit_counterBulan Lepas7882
mod_vvisit_counterKeseluruhan689622

We have: 10 guests, 1 members online
Your IP: 54.198.104.234
 , 
Today: Jul 28, 2017

Masa Itu Emas..